“Let’s March into spring!”

Met enige regelmaat loop ik een rondje op de hei en vanmorgen was mij één ding in ieder geval duidelijk: de lente is begonnen! Ik zag de eerste sneeuwklokjes en krokussen heel voorzichtig, bijna schuchter, hun kopjes boven de grond uitsteken. En waren de vogels nog afwezig en stil tijdens de sneeuw en kou, nu was het een drukte van belang inclusief een mooi fluitconcert! Na nog een paar prachtige winterse dagen gaan we nu dan toch echt richting de lente. Met dit weer begint het bij mij flink te kriebelen. Lekker naar buiten, genieten van de eerste zonnestralen en een beetje rond rommelen in de tuin. Het zaaien en het voorzaaien van groente en bloemen kan beginnen, tenminste als je al niet begonnen was!

Omdat de voorbereidingen voor de moestuin op gang beginnen te komen, is het assortiment aan groente en fruit in maart nog niet veel anders dan in februari. Er is nog steeds een flinke keuze aan wintergroenten welke wordt aangevuld met bloemkool, radijs, snijbiet en spinazie. Voor het fruit geldt dat we afscheid nemen van de peer en dat we de rabarber welkom heten. Desondanks is het fruitassortiment nog beperkt en dienen we nog even te wachten voordat we hier meer keuze krijgen.

Maar ook deze maand heb ik een aantal recepten voor je uitgezocht waar je zelf mee aan de slag kunt gaan. Natuurlijk, allemaal recepten waarbij de groenten en fruit van deze maand een hoofdrol spelen. Dus wat dacht je van: een bonte salade van pompoen en boerenkool, een spread van radijs voor op het brood, een voedende bloemkoolsoep of lekkere appelontbijtmuffins. Ik hoop dat het water je nu al in de mond loopt!

Mocht dit nog niet het geval zijn dan krijg je van mij een overzicht van al het fruit en groenten dat in deze maand beschikbaar is. Heel fijn als je een lekkere en gezonde maaltijd wilt maken. Als je er een foto van maakt dan heb je dit overzicht altijd bij je als je boodschappen gaat doen, heel handig!

AardappelPreiSnijbiet
AppelRaapSpinazie
BloemkoolRabarberSpruiten
BoerenkoolRadijsUi
Groene selderijRammenasVeldsla
KnolselderijRode bietWinterpostelein
PaddenstoelenRode koolWitlof
PastinaakSavooiekoolWitte kool
PompoenSchorseneerWortel

Nieuwgierig naar een specifieke groente en/of vrucht? Klik dan op de betreffende groente of vrucht. Je gaat dan automatisch naar een website waar je alle informatie vindt die ervoor zorgt dat jij goed en snel aan de slag kunt.

In dit nieuwsbericht heb ik een aantal recepten genoemd. Deze zijn afkomstig uit de volgende boeken:

Met de komst van maart gaan we langzaam aan richting de lente. Ik hoop dat we de komende periode mogen gaan genieten van fijne temperaturen, flink veel zonnestralen en het buiten zijn. Het zal ons allemaal veel goed doen. Ik wens je een hele fijne maand.

Veel kookplezier gewenst en blijf gezond!