“250 pure en vegetarische recepten zonder zuivel, gluten en geraffineerde suikers”

Gezonde voeding en lekker eten zijn mijn passie. Ik ben dan ook altijd op zoek naar nieuwe informatie én inspiratie zowel voor mijzelf als voor mijn cliënten. Soms ben ik doelgericht naar iets op zoek en soms kom ik er toevallig bij uit. Zoals het boek “Whole food voor elke dag” van Amy Chaplin wat ik toevallig via een Belgische website heb gevonden. Ik heb het boek ondertussen een aantal maanden in huis en naar mijn mening een pareltje!

Voor diegene die Amy Chaplin niet kennen een korte uitleg: Amy Chaplin werkt al meer dan 20 jaar als vegetarische kok. Haar benadering van eten is geïnspireerd door de natuur en de genezende werking van onbewerkt voedsel. Ze is een receptontwikkelaar, docent en privé-chef van een aantal beroemdheden. Door middel van haar boek(en), lessen, workshops en website probeert Amy mensen te inspireren om lokale en biologische groenten te gebruiken, hun voorraadkasten te vullen met voedingstofrijke onbewerkte producten en om vooral thuis te koken.

Haar boek “Whole food voor elke dag” is haar tweede boek. Het is een dik boek van circa 400 bladzijden. Het boek bestaat uit 250 vegetarische recepten zonder zuivel, gluten en geraffineerde suikers. De recepten zijn verdeeld over twintig hoofdstukken. Alle hoofdstukken bevatten minstens één basisrecept en veel variaties op dit basisrecept. Het idee hierachter is dat het basisrecept een blauwdruk is waarbij je de recepten zelf kunt aanpassen naar je eigen smaak en wensen. Hierdoor bouw je een eigen selectie van goede en smaakvolle recepten op. De hoofdstukken gaan onder andere over volkeren pap, glutenvrij brood, eenvoudige vruchtencompotes, dressings, energierepen, granola etc. Daarnaast vind je in elk hoofdstuk informatie over onder ander textuur en smaak maar ook adviezen voor bewaren en invriezen. Het boek wordt compleet gemaakt met informatie over het bereiden van maaltijden en de benodigde keuken- en voorraadkast spullen.

De recepten zijn goed te maken ook als je pas net begint met gezond én lekker eten. De recepten worden aangevuld met prachtige foto’s. Foto’s waardoor je direct zelf aan de slag wilt! Mijn advies is wel om te beginnen met bijvoorbeeld één hoofdstuk en daarna de andere hoofdstukken. De veelvoud aan recepten, mogelijkheden en informatie kan namelijk overweldigend zijn.

Ondertussen heb ik zelf het nodige uit het boek gemaakt voor mijzelf maar ook voor anderen. Ik probeer altijd eerst zelf de gevonden recepten uit voordat ik ze adviseer aan cliënten. In de periode dat ik de recepten heb gemaakt, had ik voor even mijn eigen testpanel. Dit waren een aantal personen uit mijn directe omgeving die de gemaakte recepten hebben uitgeprobeerd. Onderstaande slideshow laat foto’s zien van de recepten die ik gemaakt heb.

De reacties van mijn testpanel waren zeer lovend! Zij, en ook ik, hebben de gerechten als zeer smaakvol ervaren. Het is verbazingwekkend hoe je met een paar simpele ingrediënten deze smaak krijgt. Het is een waar feest om je dag bijvoorbeeld te starten met zoete dadel-cacao granola en kersencompote. Toch kleeft er ook wel een nadeel, misschien voor de één groter dan voor de ander, aan dit boek. Soms worden er ingrediënten gebruikt die kostbaar zijn in aanschaf en/of waarvoor je speciaal naar een natuurwinkel moet. Denk hierbij aan noten, vanille-extract en yacoonsiroop. Omdat ik niet in jouw portemonnee kan kijken, is het belangrijk dat je hier voor jezelf goed naar kijkt en een weloverwogen keuze maakt.

Maar als je wilt beginnen met gezond én lekker te eten dan is dit boek met de veelvoud aan recepten, tips en informatie een ontzettend mooi basisboek! Het is een boek waar je lang plezier van zult hebben. Het boek is onder andere te bestellen bij bol.com en kost € 35,99. Mijn tip: als je even wat verder zoekt, zoals ik heb gedaan, vind je een mooie tweedehandse variant.

 Ik wens je veel lees- en kookplezier! Eet smakelijk!

 PS: Benieuwd naar Amy Chaplin en haar boeken? Bezoek dan haar website: www.amychaplin.com

 

“250 pure en vegetarische recepten zonder zuivel, gluten en geraffineerde suikers”

Gezonde voeding en lekker eten zijn mijn passie. Ik ben dan ook altijd op zoek naar nieuwe informatie én inspiratie zowel voor mijzelf als voor mijn cliënten. Soms ben ik doelgericht naar iets op zoek en soms kom ik er toevallig bij uit. Zoals het boek “Whole food voor elke dag” van Amy Chaplin wat ik toevallig via een Belgische website heb gevonden. Ik heb het boek ondertussen een aantal maanden in huis en naar mijn mening een pareltje!

Voor diegene die Amy Chaplin niet kennen een korte uitleg: Amy Chaplin werkt al meer dan 20 jaar als vegetarische kok. Haar benadering van eten is geïnspireerd door de natuur en de genezende werking van onbewerkt voedsel. Ze is een receptontwikkelaar, docent en privé-chef van een aantal beroemdheden. Door middel van haar boek(en), lessen, workshops en website probeert Amy mensen te inspireren om lokale en biologische groenten te gebruiken, hun voorraadkasten te vullen met voedingstofrijke onbewerkte producten en om vooral thuis te koken.

Haar boek “Whole food voor elke dag” is haar tweede boek. Het is een dik boek van circa 400 bladzijden. Het boek bestaat uit 250 vegetarische recepten zonder zuivel, gluten en geraffineerde suikers. De recepten zijn verdeeld over twintig hoofdstukken. Alle hoofdstukken bevatten minstens één basisrecept en veel variaties op dit basisrecept. Het idee hierachter is dat het basisrecept een blauwdruk is waarbij je de recepten zelf kunt aanpassen naar je eigen smaak en wensen. Hierdoor bouw je een eigen selectie van goede en smaakvolle recepten op. De hoofdstukken gaan onder andere over volkeren pap, glutenvrij brood, eenvoudige vruchtencompotes, dressings, energierepen, granola etc. Daarnaast vind je in elk hoofdstuk informatie over onder ander textuur en smaak maar ook adviezen voor bewaren en invriezen. Het boek wordt compleet gemaakt met informatie over het bereiden van maaltijden en de benodigde keuken- en voorraadkast spullen.

De recepten zijn goed te maken ook als je pas net begint met gezond én lekker eten. De recepten worden aangevuld met prachtige foto’s. Foto’s waardoor je direct zelf aan de slag wilt! Mijn advies is wel om te beginnen met bijvoorbeeld één hoofdstuk en daarna de andere hoofdstukken. De veelvoud aan recepten, mogelijkheden en informatie kan namelijk overweldigend zijn.

Ondertussen heb ik zelf het nodige uit het boek gemaakt voor mijzelf maar ook voor anderen. Ik probeer altijd eerst zelf de gevonden recepten uit voordat ik ze adviseer aan cliënten. In de periode dat ik de recepten heb gemaakt, had ik voor even mijn eigen testpanel. Dit waren een aantal personen uit mijn directe omgeving die de gemaakte recepten hebben uitgeprobeerd. Onderstaande slideshow laat foto’s zien van de recepten die ik gemaakt heb.

De reacties van mijn testpanel waren zeer lovend! Zij, en ook ik, hebben de gerechten als zeer smaakvol ervaren. Het is verbazingwekkend hoe je met een paar simpele ingrediënten deze smaak krijgt. Het is een waar feest om je dag bijvoorbeeld te starten met zoete dadel-cacao granola en kersencompote. Toch kleeft er ook wel een nadeel, misschien voor de één groter dan voor de ander, aan dit boek. Soms worden er ingrediënten gebruikt die kostbaar zijn in aanschaf en/of waarvoor je speciaal naar een natuurwinkel moet. Denk hierbij aan noten, vanille-extract en yacoonsiroop. Omdat ik niet in jouw portemonnee kan kijken, is het belangrijk dat je hier voor jezelf goed naar kijkt en een weloverwogen keuze maakt.

Maar als je wilt beginnen met gezond én lekker te eten dan is dit boek met de veelvoud aan recepten, tips en informatie een ontzettend mooi basisboek! Het is een boek waar je lang plezier van zult hebben. Het boek is onder andere te bestellen bij bol.com en kost € 35,99. Mijn tip: als je even wat verder zoekt, zoals ik heb gedaan, vind je een mooie tweedehandse variant.

 Ik wens je veel lees- en kookplezier! Eet smakelijk!

 PS: Benieuwd naar Amy Chaplin en haar boeken? Bezoek dan haar website: www.amychaplin.com

 

“250 pure en vegetarische recepten zonder zuivel, gluten en geraffineerde suikers”

Gezonde voeding en lekker eten zijn mijn passie. Ik ben dan ook altijd op zoek naar nieuwe informatie én inspiratie zowel voor mijzelf als voor mijn cliënten. Soms ben ik doelgericht naar iets op zoek en soms kom ik er toevallig bij uit. Zoals het boek “Whole food voor elke dag” van Amy Chaplin wat ik toevallig via een Belgische website heb gevonden. Ik heb het boek ondertussen een aantal maanden in huis en naar mijn mening een pareltje!

Voor diegene die Amy Chaplin niet kennen een korte uitleg: Amy Chaplin werkt al meer dan 20 jaar als vegetarische kok. Haar benadering van eten is geïnspireerd door de natuur en de genezende werking van onbewerkt voedsel. Ze is een receptontwikkelaar, docent en privé-chef van een aantal beroemdheden. Door middel van haar boek(en), lessen, workshops en website probeert Amy mensen te inspireren om lokale en biologische groenten te gebruiken, hun voorraadkasten te vullen met voedingstofrijke onbewerkte producten en om vooral thuis te koken.

Haar boek “Whole food voor elke dag” is haar tweede boek. Het is een dik boek van circa 400 bladzijden. Het boek bestaat uit 250 vegetarische recepten zonder zuivel, gluten en geraffineerde suikers. De recepten zijn verdeeld over twintig hoofdstukken. Alle hoofdstukken bevatten minstens één basisrecept en veel variaties op dit basisrecept. Het idee hierachter is dat het basisrecept een blauwdruk is waarbij je de recepten zelf kunt aanpassen naar je eigen smaak en wensen. Hierdoor bouw je een eigen selectie van goede en smaakvolle recepten op. De hoofdstukken gaan onder andere over volkeren pap, glutenvrij brood, eenvoudige vruchtencompotes, dressings, energierepen, granola etc. Daarnaast vind je in elk hoofdstuk informatie over onder ander textuur en smaak maar ook adviezen voor bewaren en invriezen. Het boek wordt compleet gemaakt met informatie over het bereiden van maaltijden en de benodigde keuken- en voorraadkast spullen.

De recepten zijn goed te maken ook als je pas net begint met gezond én lekker eten. De recepten worden aangevuld met prachtige foto’s. Foto’s waardoor je direct zelf aan de slag wilt! Mijn advies is wel om te beginnen met bijvoorbeeld één hoofdstuk en daarna de andere hoofdstukken. De veelvoud aan recepten, mogelijkheden en informatie kan namelijk overweldigend zijn.

Ondertussen heb ik zelf het nodige uit het boek gemaakt voor mijzelf maar ook voor anderen. Ik probeer altijd eerst zelf de gevonden recepten uit voordat ik ze adviseer aan cliënten. In de periode dat ik de recepten heb gemaakt, had ik voor even mijn eigen testpanel. Dit waren een aantal personen uit mijn directe omgeving die de gemaakte recepten hebben uitgeprobeerd. Onderstaande slideshow laat foto’s zien van de recepten die ik gemaakt heb.

De reacties van mijn testpanel waren zeer lovend! Zij, en ook ik, hebben de gerechten als zeer smaakvol ervaren. Het is verbazingwekkend hoe je met een paar simpele ingrediënten deze smaak krijgt. Het is een waar feest om je dag bijvoorbeeld te starten met zoete dadel-cacao granola en kersencompote. Toch kleeft er ook wel een nadeel, misschien voor de één groter dan voor de ander, aan dit boek. Soms worden er ingrediënten gebruikt die kostbaar zijn in aanschaf en/of waarvoor je speciaal naar een natuurwinkel moet. Denk hierbij aan noten, vanille-extract en yacoonsiroop. Omdat ik niet in jouw portemonnee kan kijken, is het belangrijk dat je hier voor jezelf goed naar kijkt en een weloverwogen keuze maakt.

Maar als je wilt beginnen met gezond én lekker te eten dan is dit boek met de veelvoud aan recepten, tips en informatie een ontzettend mooi basisboek! Het is een boek waar je lang plezier van zult hebben. Het boek is onder andere te bestellen bij bol.com en kost € 35,99. Mijn tip: als je even wat verder zoekt, zoals ik heb gedaan, vind je een mooie tweedehandse variant.

 Ik wens je veel lees- en kookplezier! Eet smakelijk!

 PS: Benieuwd naar Amy Chaplin en haar boeken? Bezoek dan haar website: www.amychaplin.com