“Een nieuw begin”

Welkom op de website van mijn praktijk “Puur Marina”!
Als iemand een paar jaar geleden had gezegd dat ik ooit een eigen praktijk zou starten dan zou ik hem of haar toch wel meewarig hebben aangekeken. Maar soms loopt het anders dan gepland en heeft het leven iets anders voor je in gedachte. Ieder verhaal is hierin anders en uniek, dit is mijn verhaal…in het kort:

Ik heb altijd met veel plezier gewerkt en ook veel en hard gewerkt. Ik behoorde tot de categorie mensen waar werk hun hobby was. Met de komst van onze zoon in 2010 is mijn zoektocht gestart naar het vinden van een goede balans tussen privé en werk. Een zoektocht waarbij ik het graag voor iedereen goed wilde doen, het niemand aan iets mocht ontbreken en ik het graag in de puntjes geregeld wilde hebben. In de daaropvolgende jaren is deze zoektocht altijd een belangrijk onderwerp gebleven. Het is mij niet gelukt om deze te vinden en te houden. In maart 2016 ben ik dan ook met een burn-out thuis komen te zitten. Helaas, is dit in de huidige tijd niet uniek en overkomt het een groot deel van de Nederlandse bevolking. 

In de periode die volgde, heb ik met behulp van professionele begeleiding gewerkt om beter te worden. Ook heb ik in deze periode geleerd dat een gezonde voeding- en levenswijze belangrijk zijn voor je welbevinden. Omdat ik dit zo interessant vond, ben ik gestart met een opleiding tot Gezondheidsconsulent. Intensief, interessant en ontzettend leuk! De opleiding heeft mij als mens veel gebracht en verrijkt. 

Alle ervaringen van de afgelopen jaren bij elkaar hebben mij uiteindelijk doen besluiten om een eigen praktijk te starten. Waarom? Om mijn passie, kennis en ervaring te gebruiken om anderen te helpen bij het realiseren van een blijvend gezonde levenswijze.

Spannend? Zeker weten! Er komt bij het starten van een eigen praktijk namelijk veel op je af. Maar als ik een cliënt kleine stappen naar een verandering zie zetten dan ben ik trots! Trots op de cliënt en dankbaar dat ik hieraan een bijdrage mag leveren. En ja inderdaad, soms loopt het anders en betekent het afscheid nemen van bijvoorbeeld lieve collega’s en oude dromen. Maar een nieuw ingeslagen weg brengt je ook hele mooie nieuwe mensen en ervaringen!