JOUW GEZONDHEID

Gezondheid is het mooiste wat je jezelf kunt geven – Live Green

Jouw gezondheid en welbevinden worden door verschillende factoren bepaald. De complexiteit en veeleisendheid van de huidige maatschappij, directe omgeving, werk, gezin, sporten, hobby’s en maatschappelijk betrokken zijn, hebben hier allemaal hun impact op. Het is daarom belangrijk om in onze samenleving je plek en een manier te vinden die jou helpt om goed voor jezelf te zorgen.

Een goede gezondheid en welbevinden begint met een goede balans tussen lichaam én geest. Jouw lichaam is een prachtig fenomeen dat je zal helpen bij het gezond blijven. Je kunt jouw lichaam ook ondersteunen hierbij door goede en gezonde voeding tot je nemen. Ook je mentale welbevinden is belangrijk. Een goede balans tussen werk en privé, stressbeheersing, bewegen, goed slapen en een positieve levensinstelling zijn allemaal belangrijke factoren voor een gezonde geest.

Tijdens het begeleidingstraject staan het goed voor je lichaam én geest zorgen centraal. Je leert dat beide nodig zijn voor een gezonde voedings- en levensstijl.

JOUW VOEDING

Laat voedsel uw medicijn zijn en medicijn uw voeding zijn – Hippocrates

Tegenwoordig lijkt voeding en eten complex maar het tegenovergestelde is waar. De kracht van gezonde en goede voeding ligt in zijn eenvoud. Het is voeding die vers, seizoensgebonden en biologisch is. Het is deze voeding die vol met voedingsstoffen zit. Alles wat jouw lichaam nodig heeft, zit in deze voeding. Het voedt je lichaam en het geeft jou en je lichaam de benodigde energie om te functioneren.

Tijdens onze gesprekken komt onder andere aan de orde:

  • Wat gezonde en goede voeding is.
  • Krijg je uitleg over de werking van je lichaam en het effect van voeding op je lichaam.
  • Ontvang je van mij de benodigde praktische informatie en gaan we samen hiermee aan de slag.
  • Optimaliseren wij jouw voedingspatroon en ondersteun ik je bij vragen rondom je gewicht.

Maar het allerbelangrijkste is dat je een voedingspatroon krijgt aangereikt wat eenvoudig en gemakkelijk is om vol te houden. Je ontwikkelt hierdoor een voedingspatroon wat een onderdeel van je leven wordt.  

JOUW LEVENSWIJZE

Het leven gaat om stappen niet om snelheid – Patrick Mundus

Onze maatschappij is complex en verandert continu. Het is echter ook onze dagelijkse leefomgeving. De kunst is om een juiste balans te vinden om met de huidige maatschappij om te gaan én dichtbij jezelf te blijven.
Dit laatste doe je vooral door goed voor jezelf te zorgen op een manier die bij jou past. Het kennen van je eigen behoeftes en interesses is hierbij van belang.

In onze gesprekken gaan we hier op in door:

  • Naar de huidige invulling van onderwerpen zoals levensritme, beweging, ontspanning en stressbeheersing te kijken.
  • Je te laten onderzoeken en je te laten ervaren wat daadwerkelijk bij jou past.
  • En waar mogelijk je huidige levenswijze aan te passen.

Het vinden van jouw eigen levenswijze is een proces van kleine stappen waarbij elke stap een bijdrage levert aan een blijvend resultaat.