INSPIRATIE

TIPS EN AANBEVELINGEN

 Hier vind je een overzicht van praktische tips en aanbevelingen die je zelf direct kunt toepassen om je leefstijl te verbeteren. Kies er één of twee uit en neem de tijd om je deze eigen te maken. Je zult ervaren dat kleine veranderingen een grote impact hebben.

KRUIDEN EN SPECERIJEN

Kruiden en specerijen zijn lekkere en gezonde smaakmakers. Ze zorgen ervoor dat zout en peper verminderd of vervangen kunnen worden. Het is daarom aan te raden om verschillende soorten kruiden, vers of gedroogd, en specerijen in huis te hebben. Hier vind je een overzicht dat je als hulpmiddel kunt gebruiken.

GROENTE- EN FRUITKALENDER

Gezonde voeding is verse voeding! Door groente en fruit van het seizoen te kiezen, kies je voor hele verse voeding. Ze bevatten daarnaast de meeste voedingsstoffen en ze zijn vaak ook vriendelijk voor je portemonnee.

INHOUD KEUKENKASTJE

Om goed en gezond te koken, is het fijn om een keukenkastje gevuld te hebben met de juiste basisproducten. Hier vind je een tabel om je op weg te helpen. Alles in één keer aanschaffen is niet nodig. Door de veranderingen in je voedingspatroon zullen deze producten geleidelijk aan de weg naar je keukenkastje vinden.